Vaga 9M. Recuperem l’educació per a totes

photo5881979848589682673

Els nuclis de Gatzara i FEL de la Universitat d’Alacant junt amb la resta de la comunitat educativa ens hem organitzat i hem omplit els carrers una vegada més per reivindicar l’educació que mereixem. Una educació allunyada dels interessos mercantilistes; una educació del poble i per al poble; pública, antipatriarcal, igualitària, laica, en la nostra llengua i de qualitat.
Durant els últims anys hem hagut de suportar un procés continuat de precarització i mercantilització de l’educació en el qual les estudiants hem sigut víctimes d’un govern que primava els interessos de les elits polítiques, econòmiques i religioses per damunt de la defensa cultural i educativa del poble treballador.
Nosaltres som les hereves de les estudiants i docents que han enfrontat i combatut totes i cadascuna de les reformes i contrareformes que ens han sigut imposades per part dels partits del règim i dels seus governs neoliberals a sou del gran capital han aplicat durant els últims anys. Primer va ser el pla Bolònia imposat pel PSOE, actualment els drets de l’estudiantat es continuen vulnerant mitjançant les polítiques imposades pel PP com la LOMQE i el 3+2. Ens trobem en una situació d’emergència en què es fa necessària més que mai l’organització de la comunitat educativa mitjançant una lluita sostinguda en el temps per abolir i revertir totes estes polítiques que tant han precaritzat la nostra educació pública.
Veiem perillar el futur educatiu de les generacions vinents on tant l’estudiantat com el professorat seràn les víctimes principals que voran com els seus drets seran xafats per aquells que intenten crear una universitat al servei de les grans empreses. És per tot açò que no ens volem ni anem a callar-nos, perquè callar ara és deixar a les seues mans l’arma més poderosa del poble: l’educació. Per estes
raons governe qui governe continuarem defensant i conquerint allò que és nostre i ens estan furtant.
Ens oposem radicalment a qualsevol mesura elitista i segregadora com les revàlides l’objectiu principal de les quals és obstaculitzar a les classes populars l’accés a estudis superiors. Volem una educació al servei del poble.
A causa de la mercantilització i privatització patida per l’educació pública, estem cada volta més prop d’un ensenyament que aposta per la deshumanització de les estudiants furtant-los la capacitat crítica, amb l’objectiu de crear simples engranatges al servei del sistema.
També reivindiquem el dret de les estudiants a poder rebre les classes en la llengua de la nostra terra. Exigim la retirada del decret de plurilingüisme impulsat pel suposat govern del canvi i apostem per un model d’immersió lingüística en el que es garantisca l’educació en valencià a tots els nivells.
Exigim que es revertisquen totes i cadascuna de les retallades que s’han imposat al sistema educatiu i la reinversió pressupostària en educació per assegurar la gratuïtat d’uns estudis de qualitat i per a totes.
El moviment estudiantil no farà ni un pas enrere. No estem disposades a aturar la lluita fins que no conquerim l’últim dret que ens han furtat, i seguirem combatent per l’educació que volem i ens mereixem. Qualsevol govern, siga del color que siga que no tinga clares estes premisses, tindrà en peu de guerra al moviment estudiantil i als sindicats que el formen.

LLUITEM PER L’EDUCACIÓ QUE ENS MEREIXEM , LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *